Skyddad hamn

Gott om utrymme för fest i kvällssol – och stora båtar

Hamnanläggningen på Stora Rullingen har västläge, så i juni är det sol på kajen ända fram till ca kl 23 på kvällen. Här finns gott om plats att angöra även med stora båtar och segelbåtsdjupet är 3–4 meter. Träkajen är 50 meter lång och byggd 2008.

Cirka 350 kvm furudäck

Det skyddade läget – kombinerat med kajens generösa storlek – gör den till en fin plats för privata fester och utomhusmåltider. Vill du duka långbord finns det gott om utrymme – kanske följt av bryggdans? Från kajen kan du annars bada i Mälaren, åka på fisketur i dina egna fiskevatten eller ta en båttur ut till Stockholms vackra skärgård.

Egen färja för 12 personer och 10 ton gods

Till fastigheten hör en nybyggd mindre färja. Färjan smälter väl in i miljön och har en överbyggnad av timmer och glas som matchar husen. Hytten har plats för 12 personer. Lastkapaciteten för gods är 10 ton. Färjan är lättkörd och får köras av alla (ingen särskild behörighet krävs). Även för färjan ingår en båtplats på fastlandet.

Genomtänkta funktioner

Vid kajens bakkant finns ett litet öppet garage för mindre fordon. En liten grusad väg går från kajen upp till villan, jaktstugan och stallet som alla ligger ca 100 meter upp på ön, lite högre belägna. Hamnen har även en svävarplatta och angöringsplats i betong för öns färja. Hamnen – liksom all byggnation på Stora Rullingen – är planerad för att även vara enkelt tillgängligt för rullstolsburna och på annat sätt rörelsehindrade personer. Träkajen har generöst med eluttag för dina egna och gästande båtar.

Vill du ladda ner broschyren ”Upptäck Mälaren”, klicka här.

Fakta om Mälaren

Mälaren – en av Europas största sjöar
Mälaren är en 120 km lång och 65 km bred sjö, med en mycket lång strandlinje. Medeldjupet är ca 13 meter och största djup över 75 meter. Mälaren är välkänd för sitt rena vatten och bland annat Stockholm, Strängnäs, Södertälje och Västerås tar sitt dricksvatten från sjön. Mälaren har många fiskarter som är goda att äta; bland annat gös, abborre, gädda, lax och regnbåge.