Villan

Rustikt, ombonat och unikt – anno 2010

I ett skyddat läge, omfamnad av en vacker skogsridå, hittar du Stora Rullingens exklusiva och nybyggda villa på 230 kvm. Huset är uppfört i kraftigt överdimensionerat timmer som vuxit på ön – och för tankarna till forna tiders skandinaviska byggtraditioner. En lång rad genomtänkta detaljer bidrar till att skapa en sällsynt och annorlunda boendemiljö.

Gedigna material

Invändigt möts du av en ljus och luftig planlösning där timmer, keramik, sten och glas kombinerats till en tilltalande helhet. Storstugan är generöst tilltagen och går i ett med köksavdelningens många praktiska, stilsäkra lösningar. Mellan matplatsen en storstuga finns en vedeldad öppen spis – och på altanen strax utanför en rejäl grillanläggning.

Gott om sovrum och möjligheter till avkoppling

Lite längre in, i nästa huskropp, hittar du 2–4 bekväma sovrum samt två sovloft. Sovrummen kompletteras av exklusiva helkaklade bad- och duschrum. På terrassen finns jacuzzi i sydläge och en stor pool, där urberget på ett spännande sätt lyfts fram via poolens botten och innerväggar.

Stora timmerstockar från träd som vuxit på ön

Andra trevliga detaljer inkluderar elegant stensättning kring spisarna, trädetaljer tillverkade av upp till 80 cm grova timmerstockar, trappsteg i glas, en miljöanpassad och energieffektiv värmepumpanläggning samt golvvärme.

Förberett för flygplan, helikopter, ridning, golf…

Villan omges av en vidsträckt välplanerad gräsyta om totalt ca 25 000 kvm, som i sin tur omges av vacker lövskog. Gräsytan är tillräckligt stor för att möjliggöra t ex landning med propellerplan, helikopterplatta, olika sorters ridsport, fotboll, tennis och golfträning (sex utslagsplatser för golf finns föreberett). I skogskanten, runt hela gräsmattan, finns en drygt 1,5 km lång flisad motionsväg.

FAKTA OM HUVUDBYGGNADEN

Timmerhus byggt 2010 med timmer från Stora Rullingen
Stockar upp till 80 cm i diameter
230 kvm boyta
Storstuga
2-4 sovrum
9 utgångar i glas
Omgivet av ca 450 kvm trädäck i grova plank som vilar på ekreglar
Insynsskyddat avskilt läge
Alla moderna bekvämligheter
Grillplats
Jacuzzi med inbyggd belysning
Pool
Dricksvatten från borrad brunn
Eget avlopp med reningsverk
Ekonomisk och miljöanpassad uppvärmning med värmepump
Till ön finns nydragen elledning med kapacitet för 126 Amp (fn används 63 Amp)
God mobiltäckning på hela ön
Passar även rullstolsburna och på annat sätt rörelsehindrade personer